Det här är vi:
Sopköket grundades 2015 av Filip Lundin och idag bedriver vi catering och restaurang med fokus på räddade råvaror i Söderhallarna, Stockholm. Vi vill bidra till en cirkulär ekonomi inom planetens gränser samtidigt som vi utforskar nya smaker, måltidsupplevelser och recept från världens alla hörn.
Vi tar ett helhetsgrepp på resursslöseriet genom att skänka måltider till välgörenhet, skapa arbetstillfällen till personer som står utanför arbetsmarknaden och använda återvunnen utrustning och inredning i våra lokaler. Idag är våra samarbetspartners bla. Paradiset Matmarknad, Saltå Kvarn och Martin&Servera som alla har gått med i kampen mot svinnet.
Det som en gång började med en resa till Indien och en dröm om en foodtruck har istället resulterat i att laga skolmat till en grundskola i Husby under 1 år, leverera catering till TEDX, H&M, Vinnova och Stockholms independent filmfestival 2020 och ett hundratals återkommande kunder. I Sopkökets värld är detta bara början och tillsammans vill vi utvecklas och inspirera till att göra Stockholm lite mänskligt, innovativt och klimatsmart. För den goda s(m)akens skull, såklart.
Nominerade ”Årets Banbrytare” White Guide Sverige 2019, nominerade ”Årets Briljanta Idé” Fast Food Awards 2019. Anslutna till kollektivavtalet via HRF-Visita. A-klassade hösten 2019 av Miljö & Hälsa (statens hygienkontroll av restauranger).
Bli gärna medlemskund:
Som medlemskund erbjuder vi dig en kostnadsfri årssummering av antal kilo minskat matsvinn omvandlat till minskat CO2-utsläpp. Siffrorna kan användas i ert företags årliga hållbarhetsrapport.
Frågor & svar:
Tveka inte att höra av dig till oss ifall du undrar något mer! Du når oss lättast genom offertformuläret till höger eller på info@sopkoket.se eller 073 399 63 08 (Filip).
Hur beställer jag?
Vänligen använd formuläret till höger.
Vid eventuell brådskande beställning, vänligen hör av dig till oss på 073 399 63 08.
När får jag veta min meny?
Slutlig meny mailas som PDF senast kvällen innan eventdagen. Självklart tar vi hänsyn till specialkost och övrigt beställt, enligt order. Det ger oss frihet att använda maximal andel av dagens räddade råvaror till din beställning.
När är sista beställningsdag?
Beställning eller korrigering av antal, allergier och specialkost görs senast 7 dagar innan eventdagen om inte annat överenskommits.
Kan jag bestämma i förväg vad jag vill äta?
Priserna i denna PDF kallar vi för “räddningspriser”. Detta betyder att vi har friheten att anpassa menyn efter dagens räddade råvaror. Vill du försäkra dig om att få t.ex. kallrökt lax istället för “kött eller fisk” i en sommarbuffé, eller svensk majskyckling i en lunchlåda, tillkommer en kostnad på +20 kr/portion. I ursprungligt “räddningspris” tar vi hänsyn till allergier och specialkost och man kan även ge önskemål som vi gör vårt bästa för att möta, t.ex. helst vego, lax eller kyckling i denna turordning.
Hur levereras maten?
Maten levereras med el-cykel inom Stockholm. Längre sträcker och större leveranser sker med svanenmärkt miljöbil.
All vår catering går att få i hållbart flergångsmaterial. Ett exempel på detta är våra smoothies och juicer, som enbart levereras i glasflaskor med retur tillbaka till oss. På så vis når vi ett cirkulärt system fritt från engångsmaterial och plast.
Vad händer med all mat som blir över?
Vi har noll-vision matrester efter genomfört event. Genom att erbjuda doggie bags till gästerna, samt vid 100+ gäster, skänka vidare till behövande, lyckas vi nå denna vision nästan varje event.
Vad ingår i priset?
Serveringsmaterial för uppläggning ingår i priset om vi har det hemma och inte behöver hyra in det externt. Vi skickar med en checklista för enkel avbockning inför retur. Skadat eller saknat gods debiteras i efterhand.
Vad ingår inte i priset?
Priset är exkl. transport och moms (mat 12%,övrigt 25%). Serveringsmatrial för förtäring m.m. som t.ex. tallrikar, bestick, dukar etc ingår ej och går bra att beställa till. Ni kan även beställa personal och arrendera lokal. Tveka inte att höra av dig ifall några frågor!
Har ni något max antal per beställning?
Minimiantal och maxantal på våra caterings beror på vad ni väljer från vår meny, kontakta oss så hittar vi en lösning som passar er.
Får man provsmaka?
Ja! Mycket av vår catering går att provsmaka exempelmenyer av. Ni står för leveranskostnaden eller bokar tid för att komma till vår restaurang i Söderhallarna.
Något mer ni vill berätta?
Vad kul att du frågar! Då vill vi berätta att vi har uteslutande Svanen-klassade rengöringsmedel i våra lokaler. Fullständiga rättigheter och ett utbud av både ekologisk och räddad måltidsdryck, med eller utan alkohol.
Hur beställer jag?
Vänligen använd formuläret uppe till höger.
Vid eventuell brådskande beställning, vänligen hör av dig till oss på 073 399 63 08.
“Aldrig förr har kasserad mat smakat så gott. Zucchinikakan var magisk!”
“Våra grannar, bästa matsamvetet! Trevligt, hållbart och gott. Rekommenderas alla som köper in mat till jobbet!”
Sopkökets kunder
- Frontit
- Skanska
- Sweco
- Vinnova
- RFSU
- ElinderSten Arkitekt
- Forbo Flooring
- French Quarter Film
- Zound Industries
- SISAB
- Miljömärkning Sverige
- Tillväxtverket
- Electrolux
- Kairos Future
- Gatun
- Norstedts
- H&M
- Stockholms Handelskammare
- Avanza
- Ekologigruppen
- SJ
- Antrop
- Tempo Dokumentärfilmfestival
- Kista Science City